REPPULIN KENNEL

Tanta ja Welu-05. Kuva Mirja Siljander.
Muutaman kivenheiton päässä muinaisen Helsingin peruskivistä asustavat Reppulit ja muut perheen paimensukuiset lapinkoirat Toukolassa, kuten esikuvansa hobitit Konnussa J.R.R.Tolkienin kirjassa 'Taru sormusten herrasta'. Asustavat ihmisten seurassa omakotitalossa, eivät missään ahtaassa häkissä. Tutkivat pihalla marjapensaiden alustoja, kiertelevät omenapuita, kaivelevat luita piiloon ja tulppaanien sipuleita esille. Käyvät haistelemassa kaukomaiden tuoksuja Vanhankaupungin lahdella ja ihmettelevät sorsia rantavedessä.
Yli 24 vuotta kotinamme oli paritalon puolikas Siamintie 10 A:ssa, mutta syksyllä 2003 muutimme parin talon päähän Siamintie 4:ään, kokonaan omaan taloon, pienempään ja täydellistä peruskorjausta vaativaan, kunnon haasteeseen. Talon kimpussa – peruskorjauksessa ja laajennuksessa - on aika kulunut niin, että kotisivujen päivitys on ollut satunnaista.
Ensimmäinen paimensukuinen Toukolan taloon tuli Siuntiosta, Peski Mattus, taittokorvainen, raskasluustoinen kookkaanpuoleinen uros.

Mattus asusteli kuusi vuotta yksinäisenä vanhana poikana, mutta sitten saapui sen elämää sulostuttamaan samoin Siuntiossa syntynyt Pandi, paremmin Mökönä tunnettu.

Mattus hetekan alla. Kuva Kai Siljander
Mattus ja Pandi portilla. Kuva Mirja Siljander
Ei tosin mitenkään mököttävä narttu, vaan hyvinkin suosiollinen Mattukselle. Niinpä pariskunta pyöräytti maailmaan Reppulin esikoispentueen synkkänä lokakuun yönä 1987. Vuosien mittaan on talossa varttunut jo useampia sukupolvia Reppuleita, useimpien emoina omat kasvatit, pari kolme muualta taloon tullutta. Sulhaskandidaatit ovat löytyneet pienen hakemisen jälkeen joskus lähempää, joskus kauempaa. Vanhuuden uuvuttamat peruskoirat Mattus ja Mökö ovat jo saaneet viimeiset leposijansa vanhan kotinsa omenapuiden juurelta.

Sirma kalliolla. Kuva Mirja Siljander
Pitkäikäinen ja paljon jälkeläisiä saanut Risukarhin Sirma, Tantan ja Puuran isoisä, siirtyi sateenkaaren tuolle puolen huhtikuussa 2004. (Sirma kalliolla. Kuva Mirja Siljander)

Aikuisena takaisin ostettu Reppulin Alpi on löytänyt kodin emänsä omistajan luota ja vaeltelee vakaan rauhallisena Vallilan puiston ympärillä. Alpi heinikossa. Kuva Mirja Siljander

Welu poseeraa. Kuva Mirja Siljander Uroksen viran on saanut täysipäiväisesti hoitaakseen Reppulin War-Elurin eli Welu, jonka isäntä kuoli äkillisesti ja vajaan yhdeksän kuukauden ikäisenä Welu muutti takaisin Toukolaan syksyllä 2003.Welulla on kolme pentuetta ja yhdellä pennulla löydettiin HC. Niinpä päädyin leikkauttamaan Welun syksyllä 2006. Elämämme on huomattavasti helpompaa, sillä meillä on kasvamassa uusi narttu Reppulin Aran-Ainur, Pólon tyttärentytär, joka syntyi syyskuussa 2006.
Ainu(Tanta kellarin rappusissa. Kuva Mirja Siljander). Sijoituskoiria on enää yksi pennuttamatta, mutta olen luvannut hoitaa muutaman joko myydyn tai muuten sovitun nartun pennuttamisen. Jään eläkkeelle syksyllä 2008 ja luovun samalla aktiivikasvatuksesta. Jatkossa teetän omalla Ainulla muutaman pentueen vuosien mittaan.

Reppuleihin saat yhteyttä soittamalla. Ja jos ei vastata, voit aina jättää viestin vastaajaan. Puhelinnumero 0400 419 928 on varsinaisesti töihin, mutta kone kulkee mukana lähes aina. (Lankapuhelin ei ole enää käytössä!)

Sähköposti on kätevä, siihen saa paljon asiaa. Voit lähettää viestisi osoitteella mirja.siljander@pp.inet.fi (tai varaosoitteeseen mirja.siljander@pp.nic.fi). Toukolan talon osoite on Siamintie 4, 00560 Helsinki (Fonectan Helsingin Seudun Puhelinluettelon karttalehti 28/D-2). Tule käymään, tutustu koiriin, jutellaan lisää!

Mirja Siljander
Tämän sivun alkuun Sulje tämä sivu