2003

Vuoden 2003 suuret tapahtumat: vesivahinko tammikuussa ja sen seurauksena pentuhuoneen monen viikon evakko olohuoneeseen omine ongelmineen, huhtikuussa pitkäaikaisen naapurini ja ystäväni Liisan kuolema ja syksyllä oman äitini sairaalaan joutuminen vaikean sairauden johdosta sekä uuden talon laaja peruskorjaus veivät kaiken aikani ja energiani niin, ettei kotisivujen päivitys edennyt ajatusta pitemmälle. Pennutukset olen kuitenkin jaksanut hoitaa sijoitusnarttujen omistajien kanssa sovittujen aikataulujen mukaan. Lämpimät kiitokset kaikille emojen omistajille ja onnea kaikkien pentujen perheille.

Vuoden ensimmäiset Reppulit syntyivät 28.1. Asiantuntevana kätilönä toimi poikani Kai, kun Warja (Reppulin Melian) päätti synnyttää pentunsa maailmaan. Minulla oli juuri sinä päivänä vuoden tärkeimmät suunnittelupalaverit, enkä pystynyt pitämään vapaata. Ensimmäiset viisi pentua - kaikki uroksia - olivat jo syntyneet, kun kiiruhdin kotiin juuri ajoissa näkemään viimeisen, pentueen ainoan nartun syntymän. Warja on vaalea soopeli ja isä Nalle (Tunturituulen Nuutti) musta, punaruskein merkein. Yllätyksekseni kaikki pennut ovat soopeleita.

Pisimmälle pennuista matkusti 'Kamu' (Reppulin War-Elured), joka lensi Kittilään ja matkusti autolla Kolariin. Pian ensiviikkojen jälkeen se pääsi tutustumaan moottorikelkan kyytiin ja aloittamaan valmistautumisen vaativaan poropaimenen tehtävään.

Kaikki muut sisarusparvesta jäivät Nurmijärven eteläpuolelle elämään perhekoiran tärkeää elämää.

Syksyllä sain suruviestin - War-Elurinin omistaja oli kuollut äkillisesti ja nyt lähes 9-kuinen Veeti tarvitsi uuden kodin. Lunastin Veetin takaisin tarkoituksella sijoittaa se, mutta ihastuin kauniiseen vaaleaan soopeliin niin, että päätinkin pitää sen itse. Samalla nimi muuttui Weluksi.

Nalle & Warja ja jälkikasvu.

14.6. syntyivät tämän vuoden toiset pennut (4u+2n), missä isänä on Umppi (Reppulin Boffin), parkinruskea, rauhallinen herrasmies ja emänä Susi (Reppulin Gil-Estel), sudenvärinen, elohopeamaisen aktiivinen nuorineito.

Laskin päivän tarkkuudella, että ennätän tulla Lapinleiriltä takaisin, sillä kasvattaja-aikani keskiarvon mukaan nartut useimmiten synnyttävät 61. ja 62. päivän välisenä yönä. Mutta Susi yllätti ja synnytti jo 59. vuorokautena. Poikani Kai hoiti jälleen kätilön hommat sujuvasti! Pennut menivät ympäri Suomea: yksi uroksista on tällä hetkellä Ivalossa matkailuyrityksen maskottina (toinen korva pystyssä, toinen lupassa), harmaahallava uros ulkoiluttaa väkeä Vilppulassa.

17.8. Pennun (Nutukas Hur Mur, i. Nalle, e. Nilla) ja Nillan (Reppulin Isil) pennut syntyivät tähän maailmaan, neljä urosta ja yksi narttu. Narttu meni sijoitukseen Laajasaloon ja emäntä osallistuu sen kanssa aktiivisesti sekä peruskoulutukseen että tokoiluun.

6.9. musta selvämerkkinen Elentari (Reppulin Elentari) synnytti laajamerkkisen Joonaksen (Taapanterin Yoonas, i. Fidelis Yasso, e. Peänu Emergarde) astumat pennut, neljä urosta ja kaksi narttua – jälleen tuplasti uroksia, kuinkas muuten. Yksi urospennuista sai nuhan ja silmätulehduksen muutaman viikon ikäisenä. Sitä hoidettiin antibiootein ja tipoin, mutta tila huononi keuhkoputkentulehdukseksi ja lisäksi tuli ripuli – liekö lääkkeiden vaikutusta vai muuten huonon vastustuskyvyn takia. Höyryhengitystä, lääkkeitä, tutkimuksia, kokeita – lopputuloksena pieni päästettiin piinasta. Myös toinen urospentu sairastui myöhemmin uudessa kodissaan samanlaisin oirein hengitystieinfektioon ja usean antibioottikuurin jälkeen sekin jouduttiin lopettamaan neljän kuukauden ikäisenä. Muut pentueesta ovat olleet terveitä ja reippaita.

Marraskuun toisena päivänä astutin vielä vanhan rouvan Pukranvaara Puuran Reppulin Ered-Nimraisilla, tuttavallisemmin Ruskalla, mutta ne pennut syntyivätkin jo uuden vuoden puolella.

Tämän sivun alkuun Sulje tämä sivu