2018

Maaliskuussa

Alkuvuosi on ollut hiljaiseloa Ronjan pentujen lähdettyä tammikuun puolivälissä omiin koteihinsa. Kaksi poikaa oli kuitenkin riistanvärisiä ja yhdestä tuli raitatassu emänsä tyyliin. Pojat jäivät etelään: Helsinkiin, Tuusulaan ja lähin kymmenen kilometrin päähän Nummisiin.

Kaikki narttupenut löysivät omat paikkansa Oulusta sukulaisten ja kasvattajien perheisiin. Yksi meni pentueen isän kasvattajalle (on myös veljentytär), yksi pentueen isoisän kasvattajalle ja yksi oman serkkuni tyttärelle. Suunnitelmissa on saada jatkoa ainakin kahdesta tytöstä!

Pitkällistä odotusta

Olin lupautunut pennuttamaan Millanun Näpösen ja sulhaseksi olin valinnut Pikkuketun Revontulen, Raikun. Nöpön omistaja arvioi juoksun tulevan joulukuun puoliväissä ja niinpä kävimme tutustumassa tulevaan sulhoon itsenäisyyspäivän tienoilla. Pari vaikutti taustoiltaan ja kooltaan todella hienolta yhdistelmältä, joten jäimme odottelemaan juoksua.
Viikot kuluivat ja muuttuivat kuukausiksi. Vasta helmikuun puolivälissä tuli viesti Nöpön juoksun vihdoinkin alkaneen. Suurin toivein menimme Raikun luo. Nöpö oli suosiollinen, mutta Raikua ei astuminen kiinnostanut. Ei seuraavana, eikä sitä seuraavanakaan päivänä. Muutaman kerran Raiku muodon vuoksi nousi Nöpön selkään ilman kunnon yritystä. Oliko Nöpön kiimatuoksu liian laimeaa vai mikä lie ollut syynä.
Neljännen päivän Raiku-vierailun jälkeen ajoin nuoren Reppulin Emyn-Duirin, Sasun luo. Nöpön suosiollinen käytös jatkui ja muutaman kerran olimme varmoja astumisen onnistumisesta, mutta sitten Sasu vilkaisi emäntäänsä ja laskeutui pois. Sain Sasun meille kosioretkelle ja sama käyttäytyminen jatkui. Kun astuminen oli lähes valmis, Sasu katsoi minua ja keskeytti. Lopulta annoin pariskunnan olla keskenään ilman mitään häiriötekijöitä pari yötä. Todettua astumista en nähnyt ja jos pentuja tulee, on se kaikki bonusta monen päivän yrittämisen jälkeen.
Olin valmis myös kaksoisatutukseen ja poikkesin koirien palautusmatkan aikana vanhemman, jo yhden pentueen astuneen uroksen luona, mutta Nöpön juoksu oli jo siinä vaiheessa ohi ja se rupesi murisemaan vanhalle herralle.
Nyt sitten odotetaan ja ihmetellään, sattuisiko pentuja tulemaan huhtikuun puolivälissä.
Myös Huiskin, Reppulin Ailinelin juoksua odotettiin joulukuussa, mutta sitäkin odotetaan edelleen.
Tämän sivun alkuun Sulje tämä sivu